۱- انجام معاینات پزشکی (کلینیکی و پاراکلینیکی) قبل از استخدام به منظور حصول اطمینان از سلامت داوطلبان کار در آشپزخانه، الزامی است.
۲-هر کارگر آشپزخانه لازم است دارای یک کارت بهداشتی باشد این کارت هر ۶ ماه یک بار پس از انجام معاینات مجدد و تأیید سلامت کارگر تمدید می گردد.
۳-کارکنان بیمار شاغل در آشپزخانه، پس از بهبود کامل فقط با نظریه پزشک معالج می توانند مجددا به کار خود ادامه دهد.
۴- ورود افراد به بیماری های مسری و تماس ایشان با کارکنان شاغل در آشپزخانه ممنوع است.
۵- به منظور رعایت نظافت و بهداشت محیط کار در آشپزخانه می بایستی به موقع نسبت به جمع آوری و دفع هر گونه مواد غذایی زاید و چربی زدایی از سطوح اقدام شود
۶- ارجح است کارکنان آشپزخانه به خصوص کارگرانی که با پخت غذا سرو کار دارند هر روز قبل از آغاز به کار و بعد از خانمه آن با استفاده از دوش آب گرم بدن خود را با آب و صابون بشویند.
۷- اشخاصی که در محل پخت و پز کار می کنند بایستی ملبس به کلاه و روپوش سفید و تمیز باشند.
۸- لازم است سالیانه حداقل ۴ دست لباس (۲ دست به رنگ سفید و ۲ دست به رنگ تیره) شامل پیشبنده سریند، دستکش پلاستیکی، چکمه ساقه بلند، دمپایی و غیره در اختیار کارکنان آشپزخانه قرار گیرد.
۹- کارگران شاغل در آشپزخانه می بایستی مجهز به کفش مناسبی باشند که ضمن حفظ پاهای آن ها از رطوبت، خطر لغزش و سر خوردن را نیز حذف نماید.
۱۰- لازم است ضمن فراهم نمودن امکانات لازم، به کارگران آموزش داده شود که بلافاصله بعد از توالت دست های خود را با آب گرم و صابون (برس برای پاک کردن ناخن ها) بشویند.
۱۱- کوتاه بودن ناخن ها و موی تر کارکنان آشپزخانه الزامی است و باید توسط مسئول مربومله روزانه کنترل گردد.
۱۲- تا حد امکان می بایستی از دست کاری مواد غذایی آماده مصرف اجتناب گردد و اگر مواد غذایی به هر دلیل مانند ریختن مواد غذایی روی میز کار) دچار آلودگی گردید، از مصرف آن جداً خودداری شود.
۱۳- تماس با مواد غذایی برای کارگرانی که دچار بریدگی و جراحت پوستی بر روی دست ها می باشند ممنوع است.
۱۴- استعمال دخانیات در هنگام کار با مواد غذایی، ممنوع است.
۱۵- هر کارگر آشپزخانه باید دو قفسه مجزا در رختکن محل کار خود داشته باشد که از یک قفسه جهت لباس کار و از قفسه دیگر جهت لباس شخصی استفاده نماید. نظافت و تمیزی قفسه ها نیز اهمیت دارد.
۱۶- به منظور پیش گیری از فراهم آمدن محیط مناسب جهت رشد میکروارگانیسم ها باید پس از خاتمه کار نسبت به نظافت و نمک اندود کردن سطوح میز کار، اقدام گردد.
۱۷-شستن دست در محل ظرفشویی ممنوع می باشد.
۱۸- برای خشک کردن دست ها از دستمال کاغذی با دست خشک کن برقی استفاده شود.
۱۹-هر گونه پخت و پز، و توزیع غذا در غیر از محل تعیین شده ممنوع می باشد .
۲۰- ورود مواد اولیه بعد از ساعت ۱۶ ممنوع می باشد.
۲۱-پرسنل آشپزخانه باید قبل از ورود و خروج از محوطه آشپزخانه کفش خود را تعویض نمایند.
محصولات مرتبط :